19 Aralık 2014 Cuma
Portakal Sulu Yoğurt Tatlısı
Değerli tatlı sever okuyucularım ,hepinize merhaba ..Bugün instagram hesabımdan revani tarifi istedim ,veren olmayıncada eski tariflerime göz atarak ufak tefek değişikliklerle yaptım nefiss kokulu tatlıyı.Yapılışına gelirsek:Malzemeler :3 yumurta3fincan yoğurt5fincan şeker7fincan un1 paket vanilya2 paket kabartma tozuŞerbeti için;2 ,5 su bardağı su1su bardağı portakal suyu3 su bardağı şeker1 portakal kabuğu rendesiBirkaç damla limonYapılışı;Öncelikle şerbetini kaynatıyoruz.Kaynamak üzereyken limonunu sıkıp altını kapatıyoruz.Portakal kabuklarını da şerbete ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.Diğer malzemeleride ekleyip kek kıvamında bir hamur yapıyoruz.Borcamı yağlayıp karışımı borcama döküyoruz ve 170 derecedeki fırında ,altı üstü kızarıp ,kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp 3 dakika kadar dinlendirdikten sonra dilimleyip şerbetini döküp soğumaya bırakıyoruz.Soğuyunca dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.Yapmak isteyenlere şimdiden afiyet şeker olsun :)Not:Fincan olarak türk kahvesi fincanı,su bardağı olarak da klasik su bardağı kullandım.İçerisine de fındık ekledim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder