24 Aralık 2014 Çarşamba
Eski Usul Bulgur Pilavı
Eskiden Annemler ocak ateşinde ve kazanlarda yemek pişirirlermiş.Kazan derken küçük ,dışı odun isinden kapkara olmuş kazanlar.Kirlenincede külle telleyip pırıl pırıl yaparlarmış.Hal böyle oluncada yemekleri en pratik şekilde pişirirlermiş,tıpkı vereceğim bu tarifteki gibi.Normalde ben önce bulguru kavururp sonra suyunu eklerim .Bu seferde Anne usulu pişireyim dedim.Öncelikle tavuğu suda bir süre haşlayıp tencereden aldım.Başka bir tencereye yıkadığım bulguru koyup üzerini bir parmak geçene kadar tavuk suyu ekledim.Tuzunuda ekleyip kapağını kapattım ve kısık ateşte bulgur tavuk suyunu çekene kadar haşladım.Bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritip kızgın bir şekilde pişen bulgurun üzerine gezdirdim.Pilavı karıştırıp dinlenmeye bıraktım.Beş dakika sonra servis tabağına alıp üzerini doğradığım maydanozlarla süsledim.Tavada kızarttığım tavuk pirzolalarınızda kenarlarına yerleştirerek servis yaptım.Pilavın tadı ve kıvamı bu şekilde inanılmaz lezzetli oluyor.Eğer bulgur pilavını seviyorsanız bu şeklini mutlaka deneyin derim.Biz ailecek bu pulava 10 numara 5 yıldız verdik .Tek kötü yanı yedikçe kendini yediriyor olması :)Yeni bir tarifte buluşmak dilegıyle ,sevgiyle kalın canlar.Son not:Bu pilavı tavuk suyu yerine normal suylada yapabilirsiniz ,fakat iki şeklinide yapan birisi olarak tavuk sulu olanı ben daha çok sevdim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder