29 Mayıs 2014 Perşembe
Sirkeli Reçel Nasıl Yapılır ?
Herkese merhabalar..Reçel kahvaltılarımızın olmazsa olmazı..Tatlı krizlerine birebir gelen bir yiyecek :)Reçellerimizi mümkün olduğunca evimizde yapmaya çalışalım.Zira hazır reçellerin içerisindeki koruyucu maddelerin zararlılığı tartışılmaz derecede fazla..Özellikle küçük bebeklerinize mutlaka ev yapımı reçel yedirin..Yapamıyorsanız , yapabilen birisine ücret karşılığında yaptırabilirsiniz..Ben kendim reçel yapabilsem de sağolsun kayınvalidem bana fırsat bırakmadan kendisi yapıyor.Bizede afiyetle yemek kalıyor :)Normalde reçelin içerisine ,şeker ,reçel meyvesi ,limon veya limon tuzu kullanılır ama !! Limon ve limon tuzu yerine sirke kullanabileceğinizi biliyormuydunuz ?Reçeliniz pişmek üzereyken sirkeyi ekleyin , iki taşımlık kaynadıktan sonra soğumaya bırakın..5 kilo reçel için 1 çay bardağı ÜZÜM sirkesi kullanılıyor , siz ona göre miktarını ayarlayabilirsiniz..mesela 2 , 2,5 kilo yapacaksanız yarım çay bardağı kullanabilirsiniz..Hiçbir şekilde sirke tadı kalmıyor bunuda belirtmek isterim..Bu sayede hem reçel küflenmiyor , hemde daha parlak bir görüntüsü oluyor..Aynı zamanda reçelin meyveleri daha diri kalıyor..Sirkeyi istediğiniz her reçelde rahatlıkla kullanabilirsiniz..Şimdiden afiyet şeker olsun :)Not ;Resimdeki reçel benim daha önce yaptgığım Kamkat reçeli..Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder