28 Mart 2014 Cuma
Turşuyu Birde Böyle Deneyin !
Kış ayını yavaş yavaş geride bıraksakta turşu sofralarımızın baş tacı olmaya devam ediyor..Özellikle belirli yemeklerin yanında olmazsa olmaz değil mi ?Turşuyu bu şekilde Trabzon'da bir restoran da yedim ve çok beğenip hemen nasıl yaptıklarını sordum..Tanıdık mekan olduğu için tarif saklamadılar sağolsunlar :)Sizde bir turşu severseniz .acıya bayılırım diyorsanız ve sık tüketiyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm...Nasıl yaptığıma gelirsek...Not ; Ben 5 kg. lık hazır turşu kullandım bunun için..* 5 kg. turşunun suyunu bir kaba , kendisini ayrı bir kaba boşaltıyoruz..*Turşunun içerisine bir çay bardağı yada daha fazla pul biber döküyoruz...*5 diş sarımsağı birkaç parçaya bölerek turşuya ekliyoruz...*Bir su bardağı sıvı yağı ve bir su bardağı sirkeyide turşuya ekliyoruz...*Eklediğimiz malzemeleri turşuya güzelce karıştırıyoruz ve geriye turşuyu kabına dolduruyoruz..*Üzerini geçmeyecek şekilde ayırdığımız turşu suyundan da ekleyip ağzını kapatıyoruz..*Bir gün sonra turşumuz soslanmış , lezzetini almış , yemeye hazır hale gelecektir..Not ; Daha acı olsun diyorsanız içerisine istediğiniz şekilde acı ekleyebilirsiniz..Turşu biberi gibi..Resimleri aşağıda aşamalı olarak ekledim ..Yapmak isteyenlere şimdiden afiyet şeker olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder