11 Mart 2015 Çarşamba

Çikolatalı Sufle Tarifi ( Güveçte )

Tatlı ve çikolata krizlerine en kısa sürede son verecek lezzetlerden birisidir sufle..Denemeyen yoktur eminim,ama varsada mutlaka denesin derim ben..Ben blog'uma eklediğim tarifleri mutlaka denemiş ve damak tadıma uygun olduğunu düşündüğüm için paylaşıyorum.Bir nevi tarif defterim burası :)Sufle'ye gelirsek..Malzemeler ;3 yumurta120 gr. Herhangi bir marka bitter çikolata..3 yemek kaşığı tereyaği veya benzeri katı yağ.1 su bardağı süt3 yemek kaşığı kakaoYarım su bardağı şekerYarım su bardağı unBir tutam tuz.Yapılışı;Öncelikle tereyağını eritip içerisine unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz..Tavanın altını kısıp öncelikle sütü ardından küçük parçalara ayırdığımız bitter çikolata ,kakao ve sekeri hızlıca ekliyoruz ve resimdeki gibi katı muhallebi kıvamında bir karışım elde ediyoruz Ve soğumaya bırakıyoruz..(Eğer karışım çok katı olursa bir miktar daha süt ekleyerek açabilirsiniz..)Diğer taraftan yumurtaların içerisine bir tutam  tuz ekleyerek köpürene kadar çırpıyoruz.Yumurta hazır olunca tavada hazırladığımız karışımı yumurtaya ekleyip çırpmaya devam ediyoruz..Taki birbiriyle özleşene kadar.Karışımı güveç kablarına bölüştürüp tepsiye diziyoruz Ve Isıtılmamış fırında 180 derecede 15  dakika pişiriyoruz.( Bu tarif 5 porsiyon çıkıyor..)Üzerleri hafif çatlayan suflelerimizi fırından çıkarıp sıcak servis ediyoruz..Yapmak isteyenlere şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder