15 Eylül 2014 Pazartesi
Mısır Unlu Patlıcan Kızartması (Az Yağlı )
Yaz sezonunu hayırlısıyla kapatıp ,okul sezonuna merhaba diyoruz.Bütün çocuklara ,kazasız,belasız,başarılı bir öğretim yılı diliyorum..Annelerede bol bol sabırlar :)Patlıcan kızartmasını çok sevip fazla yağ çekmesinden şikayet ediyorsanız bu tarif tamda size göre.Hemde lezzetinden hiçbirşey kaybetmeden ...Trabzonda genelde biz bu şekilde yaparız..Nasıl yaptım ?Patlıcanları resimdeki şekilde soyup ,doğrayıp tuzlu suda yumuşayana kadar haşlıyoruz..(haşlanınca acı suyunu bıraktığı için extra tuzlu suya koymaya gerek yok )Süzgece döküp soğumasını bekliyoruz..Soğuyunca bir tabağa mısır unu döküp patlıcanları unun içine atıp tamamen unlanmasını sağlıyoruz..Una buladığımız patlıcanları 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz teflon tavaya hamsi dizer gibi diziyoruz..Orta ateşte önce bir tarafını sonrada diğer tarafını resimdeki gibi kızartıyoruz..Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz..Yada yoğurda bandırıp yiyebilirsiniz , orası damak zevkinize kalnış :)Not: Haşladığımız suya tuz attığımız için kızartma aşamasında tuz kullnmaya gerek yok.3 Yemek kaşığı sıvı yağ her iki tarafını kızartmaya yetiyor..Yapmak isteyenlere şimdiden afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder